0592-203499    |    info@fiz-assen.nl       

Verzekeringsadvies

regel je verzekeringen goed, laat een adviseur van de financiële inloop zaak in Assen verzekeringsadvies geven

Verzekeringsadvies, waarom kan iedereen het goed gebruiken? Er gaat geen dag voorbij zonder risico’s. Je gaat de weg op met de auto, je gaat op vakantie, maar ook in je eigen huis loop je risico’s. Een groot deel van deze risico’s kun je verzekeren en dat is maar goed ook, want bij schade lopen de kosten vaak al snel op. 

Een aantal verzekeringen zijn in Nederland verplicht. Zo heeft iedereen een zorgverzekering en moet je auto minimaal WA verzekerd zijn. Een hypotheekverstrekker vraagt soms om een woonhuisverzekering als zekerheid en soms ook om een overlijdensrisico verzekering.

Welk risico je zelf wilt lopen en welk deel je wilt verzekeren, hangt van jouw persoonlijke situatie af. Je wilt niet over- maar zeker ook niet onderverzekerd zijn. Het is daarom goed om in overleg met één van onze adviseurs jouw verzekeringen onder de loep te nemen en een verzekeringsadvies te ontvangen.

Schadeverzekeringen

Een schadeverzekering is een verzekering die tot doel heeft je na het optreden van een verzekerd risico schadeloos te stellen. Te denken valt aan een woonhuis-, inboedel- of autoverzekering, maar ook een reisverzekering. De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren of de rechtsbijstandverzekeringen zijn bijzondere schadeverzekeringen, omdat je niet specifiek een bezitting verzekert.

levensverzekering

Een levensverzekering is een verzekering die verband houdt met leven of dood of met de verzorging van jouw uitvaart. Een levensverzekering kan uitkeren bij het overlijden of juist bij in leven zijn op een bepaalde datum. Deze uitkering kan
in één keer zijn, maar ook periodiek.

De bekendste levensverzekeringen zijn de overlijdensrisicoverzekering, uitvaartverzekering of lijfrenteverzekering.

Meer weten?

Voor zowel schade- als levensverzekeringen ben je bij ons verzekerd van goed advies. Wil je weten of je goed verzekerd bent, loop dan eens bij ons binnen of neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak.

Wij brengen onze verzekeringen onder bij diverse verzekeringsmaatschappijen via VKG.