0592-203499    |    info@fiz-assen.nl       

Hypotheekadvies

Een huis kopen in drenthe of omgeving? tijd voor onafhankelijk hypotheekadvies drenthe

Een hypotheekadvies is erg belangrijk als je je gaat oriënteren op de koop van een huis in Assen of omgeving. Tenminste dat vinden wij. Je wilt toch eerst weten wat je maximaal kunt lenen, voordat je concreet op zoek kunt gaan naar een huis!

Natuurlijk wil je profiteren van de laagste rente, maar als onafhankelijk adviseurs kijken wij verder dan dat. Want welke hypotheek past het beste bij jóu; bij wat je op dit moment wilt, maar ook voor de toekomst. En omdat het leven vol verrassingen zit, rekenen wij ook verschillende scenario’s voor jouw door. Zo weet je ook waar je aan toe bent op het moment dat je werkloos of arbeidsongeschikt raakt, met pensioen gaat, onverhoopt gaat scheiden of bij overlijden van jou of je partner. 

Hypotheekadvies Drenthe voor een nieuwbouwwoning in assen of omgeving

De hypotheek voor een nieuwbouwwoning zit anders in elkaar dan de hypotheek voor een bestaand huis. Een nieuwbouwhuis heeft meestal een vaste prijs, dus je weet als potentiële koper qua prijs waar je aan toe bent. Echter, omdat een nieuwbouwhuis, het woord zegt het al, nieuw gebouwd moet worden, moet je rekening houden met dubbele woonlasten gedurende de bouw van circa zes tot twaalf maanden. Deze moeten vaak meegefinancierd worden in de hypotheek. Kostentechnisch heb je daarentegen wel weer een voordeel, omdat je niet te maken hebt met overdrachtsbelasting, makelaars- en taxatiekosten.

 

En zo komen er nog wel meer dingen kijken bij een nieuwbouwhypotheek, die nét even anders zijn (denk aan het bouwdepot, kosten voor meerwerk en renteverlies tijdens de bouw), maar waar onze adviseurs al jarenlang ervaring mee hebben. Tijd voor een oriënterend gesprek?

hypotheekadvies voor een verbouwing of oversluiten van je hypotheek

Ook als je extra geld wilt lenen omdat je gaat verbouwen, je hypotheek wilt oversluiten om te profiteren van de lage rente of nadenkt over de aanschaf van een tweede woning, ben je bij ons aan het goede adres! Neem vandaag nog contact op voor meer informatie.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Heb je doelen die je op de lange termijn wilt behalen, win dan op tijd advies in. Plan vrijblijvend een eerste kennismakingsgesprek in. Bel of mail ons en we maken graag een afspraak.