0592-203499    |    info@fiz-assen.nl       

Echtscheiding

Echtscheiding en de hypotheek.

Als het gaat om echtscheiding hebben wij met onder andere Mediation Company uit Assen een samenwerking. In onze samenwerking vormen wij de gesprekspartner als het gaat om een hypotheek of andere financiële vragen of producten. 

Graag stellen wij de overige samenwerkingspartners aan je voor. Wanneer je op de volgende link klikt kom je op onze samenwerkingspagina uit: https://www.mediationcompany.nl/over-ons/ .

Onderstaand tref je informatie aan als het gaat om belangrijke onderwerpen die naar voren komen bij echtscheiding en de hypotheek.

Partneralimentatie en leningen, wat is de invloed op het krijgen van een hypotheek?
Partneralimentatie is van grote invloed op financieringsmogelijkheden. Wat zijn de mogelijkheden en hoogte van een eventuele partneralimentatie, en bij welke hoogte is het mogelijk de echtelijke woning over te nemen?

Kredieten, zoals een persoonlijke lening, flexibel krediet en doorlopend krediet kunnen een grote rol spelen in je leencapaciteit. Door herfinanciering zijn er vaak meer financieringsmogelijkheden voor de aankoop of overname van de echtelijke woning.

Hypotheekadvies bij echtscheiding:
Wij brengen samen met jullie de mogelijkheden in kaart, kijken of de gemaakte afspraken haalbaar zijn in de praktijk en helpen bij het eventueel herfinancieren van kredieten. Ook kijken wij welke invloed eventuele partneralimentatie heeft op financieringsmogelijkheden en kan samen met jullie de hoogte van de partneralimentatie bepaald worden. En op welke manier maken we de afspraken zo fiscaal neutraal mogelijk, welke partner kan wat financieel  dragen en hoe komen jullie tot een goede overeenstemming? Op deze manier weet je zeker dat je de handtekening zet onder afspraken die je na kan komen zonder dat ze een te zware belasting leggen op je financiële toekomst.

Inzicht in jouw financiële plaatje na echtscheiding:
En over de toekomst: hoe zit het eigenlijk met je pensioen? Welke gevolgen heeft het als je hier bij je scheiden afstand van doet? Ook als je dertig bent wanneer je gaat scheiden is het goed vooruit te kijken.

Wij brengen in beeld wat de financiële positie bij onder andere pensionering is als je gaat scheiden en welke stappen je eventueel kan ondernemen.

Meer weten?

Neem dan eens contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur, dus bel gerust of loop eens bij ons binnen.